VIJESTI
Novi posao IN2 grupe u BiH – softversko rješenje za posredovanje pri zapošljavanju01.03.2014.

 Kompanija IN2 Zagreb članica je konzorcija koji je dobio posao razvoja integrisanog i centralizovanog softverskog rješenja za posredovanje pri zapošljavanju za Federalni zavod za zapošljavanje Bosne i Hercegovine.

 
Na projektu se počelo raditi sredinom januara, a uloga IN2 je razvoj centralizovanog jedinstvenog informacijskog sistema (JIS) namijenjenog zaposlenima Zavoda. Novi će sistem pratiti i podržavati sve ključne poslovne procese u posredovanju, evidentiranju i izvještavanju te osigurava planiranje i praćenje aktivnosti stranaka i savjetnika. Ova moderna centralizovana web aplikacija namijenjena je području cijele Federacije, a omogućiti će i povezivanje sa vanjskim i unutrašnjim sistemima. Na javnom web portalu će se objavljivati slobodna radna mjesta, životopisi zainteresovanih osoba za posao i osnovni statistički podaci.
 
Projekt se bazira na cijeloj paleti Oracle proizvoda uključujući Oracle Exadata servere, razvojnu platformu Oracle Apex, alat za izvještavanje Oracle BI publisher, alat za upravljanje korisničkim identitetima Oracle Identity Management, alat za upravljanje projektima Oracle Primavera i Oracle Enterprise Service Bus za procese integracije. 
 
Ovim poslom IN2 grupa nastavlja niz projekata u području sistema zapošljavanja i tržišta rada u kojem je prisutna u posljednjih petnaest godina. Među njima vrijedi istaknuti saradnju sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, kojem je IN2 i strategijski strateški IT partner u segmentima razvoja i implementacije novih funkcionalnosti informacijskog sistema te održavanja i podrške svakodnevnoj operativi.